#μένουμεσπίτι

Αγαπητοί φίλοι,

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που μας επηρεάζουν όπως (ίσως) ποτέ πριν.

Πρώτον, η ρουτίνα μας χτυπά σκληρά λόγω της επιβαλλόμενης καραντίνας η οποία μας απομονώνει.

Δεύτερον, υπάρχει ο φόβος της μόλυνσης από αυτό που λένε οι ειδικοί πως είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος και επιθετικός ιός.

Αυτές οι προκλήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν άγχος, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική μας ευεξία.

Η συμβουλή μου είναι να οικοδομήσουμε μια νέα ρουτίνα που να διατηρεί το μυαλό και το σώμα μας σε φόρμα. Αφιερώστε χρόνο στην κηπουρική, διαβάστε βιβλία, δοκιμάστε μερικές νέες συνταγές για μαγείρεμα, περάστε πολύ χρόνο με τα παιδιά και τους αγαπημένους σας και προσπαθήστε να αποφύγετε να περάσετε πάρα πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στα κοινωνικά μέσα.

Για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα, μπορείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας μια πολύ απλή ρουτίνα: 10 λεπτά προπόνηση το πρωί πριν από το πρωινό και 30 λεπτά το ελάχιστο το απόγευμα. Υπάρχουν διάφορα βίντεο στο youtube με απλές ασκήσεις ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Εάν ο καιρός είναι καλός, σας προτείνω να κάνετε καθημερινή βόλτα ή τζόκινγκ έξω, καθώς ο ήλιος είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D για το σώμα μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την βασική αντοχή σας, χρησιμοποιήστε ένα ρολόι HRM (π.χ. Polar, Suunto κλπ.) και προσπαθήστε να μείνετε για 45 λεπτά στην αερόβια φάση που είναι 55% -80% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού (αρχάριοι 55 % -65%, ενδιάμεσοι 65% -75%, προχωρημένοι 75% -80%).

Κατά τη διάρκεια του χρόνου θα σας δίνω επίσης συμβουλές για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο τένις, προφανώς στην αρχή θα επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας λόγω του Covid19.

Η σημερινή συμβουλή Τένις:

Ξεκινήστε να μαθαίνετε να κάνετε ζογκλερικά. Το Juggling βελτιώνει τις δεξιότητες επιδεξιότητας, υπομονής και συντονισμού που χρειάζονται και τα τρία από έναν καλό παίκτη τένις. Εδώ είναι ένα απλό διδακτικό βίντεο:

Μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς