Η εκμάθηση του τένις βασίζεται στην ύπαρξη γνωστικών, πνευματικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων. Η ευχαρίστηση του παιχνιδιού και η επιθυμία να συνεχίσει να παίζει το παιδί εξαρτάται από την ανάπτυξη κινήτρων και τις επιτυχίες σε ένα υποστηρικτικό και θετικό περιβάλλον.

Εστιάζοντας στο Μίνι Τένις

Από 6 έως 8 ετών

Εμπνέοντας τα παιδιά να αγαπούν το παιχνίδι και να θέλουν να παίξουν σημαίνει να αναγνωρίσουμε πώς τους δημιουργούμε κίνητρα και πώς να τα βοηθάμε να πετύχουν. Χρησιμοποιούμε τη δύναμη του αθλητισμού για να βοηθήσουμε τα παιδιά σας να αναπτυχθούν σε ένα δομημένο περιβάλλον, ενσωματώνοντας έναν διασκεδαστικό και παιχνιδοκεντρικό τρόπο μάθησης. Είναι σημαντικό ότι στα μαθήματά μας στο KTG, τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι για να είναι ένα άθλημα που μπορούν να παίξουν και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους.

Η διαδικασία εκμάθησης ποικίλλει για τα διάφορα παιδιά και οι προπονητές μας είναι σε θέση να μπορούν να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίας για να ορίσουν το περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε παιδιού. Ο στόχος μας στο KTG είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αγαπούν το παιχνίδι και να θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν με τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και θετικού περιβάλλοντος μέσω κατάλληλων μεθόδων διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε παιδιού.

Αναπτυξιακά οφέλη του τένις για παιδιά

1

Αντοχή των οστών

Παίζοντας τένις τακτικά ενισχύει τα κόκαλα των νέων παικτών και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή.

2

Συντονισμός

Οι μεγάλες μυϊκές ομάδες ενεργοποιούνται και συντονίζονται μέσα από την κίνηση στο γήπεδο και τα χτυπήματα της μπάλας.

3

Συντονισμός χεριού-ματιού

Τα παιδιά που παίζουν τένις μαθαίνουν να κρίνουν συνεχώς τον συγχρονισμό μεταξύ της πλησιέστερης μπάλας και του σωστού σημείου επαφής, επιταχύνοντας γρήγορα το συντονισμό του χεριού-ματιού ακόμα και όταν άλλες δραστηριότητες και αθλήματα ίσως δεν το έχουν πράξει.

4

Αερόβια και Καρδιαγγειακή άσκηση

Το Τένις κάνει τα παιδιά να κινούνται! Χωρίς να το συνειδητοποιούν, θα τρέχουν για μια συνεχόμενη ώρα διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας. Αυτό είναι σημαντικό για την ενίσχυση της καρδιάς τους, και επίσης τα βοηθάει να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

5

Ταχύτητα

Τα πλαϊνά και μπρος – πίσω σπριντ για την μπάλα θα κάνουν τα παιδιά να τρέχουν σαν τον άνεμο σε χρόνο μηδέν!

6

Ευκινησία

Κατά τη διάρκεια ενός και μόνου πόντου, τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση έως και 5 φορές σε 10 δευτερόλεπτα!

7

Ευκαμψία

Τα παιδιά αποκτούν την καλή συνήθεια να κάνουν διατάσεις όχι μόνο μετά την προπόνηση, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κυνηγώντας την μπάλα, βελτιώνοντας δραστικά την ευελιξία τους.

8

Ισορροπία

Μαθαίνοντας να σερβίρουν και ο σταθερός ρυθμός του run-stop-run αυξάνουν την ισορροπία.

9

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η μάθηση που προσφέρει το τένις στα παιδιά, τα βοηθάει να μεγαλώνουν με την καλύτερη δυνατή σωματική υγεία, η οποία αυξάνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και την αντοχή τους στις ασθένειες!