Οι αθλητές της αγωνιστικής είναι εκείνοι που έχουν δέσμευση και ικανότητα σε ένα άθλημα. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός αθλητή με προοπτική και ενός ταλέντου: και οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες από νέοι παίχτες να εξελιχθούν στους μελλοντικούς πρωταθλητές. Οι παίκτες μπορούν να έχουν ταλέντο, αλλά μπορεί να μην έχουν την επιθυμία για δέσμευση να εκπληρώσουν τις προοπτικές που έχουν.

Απ’ την άλλη, έχοντας κάποιος παίχτης τις προοπτικές, αυτό σημαίνει σκληρή εργασία και δέσμευση στο άθλημα, στην οποία περίπτωση μπορεί να μάθει τις δεξιότητες που φαίνεται να (προ)υπάρχουν σε έναν ταλαντούχο παίκτη. Προοπτική σε έναν παίκτη θεωρείται ως η πιθανότητα ένας νεαρός παίκτης να γίνει πολύ καλός παίκτης εάν του/της δοθεί η ευκαιρία.
Ο παίκτης πρέπει να έχει:

  • φυσική ικανότητα
  • τεχνικές και ανταγωνιστικές δεξιότητες
  • μια δέσμευση και αγάπη για το τένις
  • την επιθυμία να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο παίκτης δεν μπορεί απαραίτητα να κερδίσει αγώνες σε νεαρή ηλικία, αλλά έχει τη δέσμευση και την προθυμία να εργαστεί σκληρά και να κάνει ό, τι του ζητηθεί. Αυτά τα χαρακτηριστικά υποδεικνύουν την προοπτική (όχι τη βεβαιότητα) για να γίνει αυτός ο παίκτης υψηλής ποιότητας. Αν ο παίκτης έχει επίσης την ευκαιρία να μάθει σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με άλλους παίκτες ιδίων δυνατοτήτων, αυξάνεται η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η προοπτική.

Ο στόχος του KTG είναι να δημιουργήσει μια ευκαιρία για αυτούς τους παίκτες με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω να φτάσουν και να εκπληρώσουν την προοπτική τους παρέχοντας ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας.

Το KTG έχει δεσμευτεί να προωθήσει μια θετική στάση και προσπαθεί να φέρει το καλύτερο σε κάθε παίκτη.